Etiket Arşivleri: Öklit uzaklığı

Üç değişkenli gözlem verileri üzerinde öklit uzaklığını nasıl hesaplanır?

Üç değişkenli gözlem verileri üzerinde öklit uzaklığını nasıl hesaplanır? Örnek hesaplamalar: Hesaplama Sonuçları: Kaynak: UZUN, Mehmet Zait. Karayolları üstyapı profil verilerinin mobil cihaz ile konuma bağlı elde edilmesi. 2014. Doktora Tezi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Öklit uzaklığı nasıl hesaplanır?

A ve B noktaları arasındaki uzaklığı belirleyen Öklit bağıntısı şu şekildedir: Bu bağıntı genelleştirilecek olursa, aşağıdaki gibi bir bağıntıya ulaşılır: İki nokta arasındaki uzaklığın iki boyutlu uzayda gösterimi: Kaynak: UZUN, Mehmet Zait. Karayolları üstyapı profil verilerinin mobil cihaz ile konuma bağlı elde edilmesi. 2014. Doktora Tezi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Kümeleme Tekniklerinin Temel Bilimlerde Kullanımı

“Kümeleme Tekniklerinin Temel Bilimlerde Kullanımı” başlıklı çalışma Oğuz Akpolat, Sinem Çağlar Odabaş, Gülçin Özevci, Nezahat İpteş tarafından yapılmış olup 23-25 Ocak 2013 tarihleri arasında Antalya’da yapılan Akdeniz Üniversitesi Akademik Bilişim 2013 konferansında sunulmuştur. Verilerin kümelenmesinin amacı heterojen olan ana kütleyi homojen gruplara ayırmaktır. Kümeleme yöntemleri, birim ya da değişkenleri uygun gruplara ayırırken grupları belirlemede izledikleri>>>