Konya Bilişim Mucitleri Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi…
Samsung tarafından fon desteği verilen, Habitat tarafından organizasyonu yapılan Bilişim Mucitleri Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi’nin Konya ayağını düzenleyen Selçuk Üniversitesi Bilişim Topluluğu’na ve eğitmen Mustafa AYDINLI‘ya teşekkür ederim.
Sadece 10 liradan başlayan fiyatlarla android ya da ios uygulamalarınızın indirme sayısını, değerlendirme ve yorum sayısını kolayca arttırabilirsiniz. Uygun fiyatlı android uygulama indirme arttırma hizmetleri SadeceON’da sizleri bekliyor. Siz de uygulamalarınızı hızlıca yükseltmek ve kullanıcılara tanıtmak amacıyla hemen indirme, yorum ve değerlendirme hizmetlerinden faydalanmak için SadeceON’a gelin.
Çok geniş bir konu olduğundan bu eğitime herkes kendince farklı bir anlam yükleyebilir ki yüzlerce kişinin katılmış olması bu beklenti aralığını çok farklı kılmaktadır ve bu çok doğaldır. 11-12-13 Mart günlerinde 13:00-18:00 arasında eğitim verileceğini asılan afişlerden gördüğümde 3 gün 15 saat epey bir şey öğreniriz şeklinde bir düşünce aklıma geldi ve başka işlerim olmasına rağmen programımı düzenleyerek bu eğitime gittim.
2.günün sonunda benim de eleştirilerim çerçevesinde eğitimin 3.günü iptal oldu 🙂 Çünkü ısrarla uygulama yapmak isteyen büyük bir çoğunluk var iken teorik bir eğitim ve bir türlü işin esasına girilememesi gibi bir durum ortaya çıktı.
Eğitmen Mustafa AYDINLI’nın da belirttiği üzere 3 günde süper mobil uygulama geliştiricisi yetiştireceğiz diye kimse bir iddiada bulunamaz, benim de böyle bir beklentim yok zaten; ama yüzlerce kişinin eş zamanlı ilerlemesi beklenirse bu hemen hemen yüzde 66,6’nın hakkına girmekle eşdeğer olur ki bu da ayrı bir sıkıntıdır. Burada yazdıklarım hem eğitim hakkında kişisel görüşlerim hem de eleştirilerimdir. Belki birileri okur da bundan sonraki eğitimlerde bunlara da dikkat eder. Sen kim oluyorsun hemşehrim diyorsanız ben sessiz çoğunluğum sesiyim, zira benim itiraz ettiğim bir çok noktaya aralarda, fısıltı şeklinde yanındaki arkadaşıyla konuşarak itiraz eden çok sayıda kişi olduğunu, eğitimin yaklaşık 150 kişi başlayıp yaklaşık 50 kişi ile sonlanması göstermektedir diye düşünüyorum.
Halkımız ne yazık ki görüşlerini ifade etmek noktasında epey bir gerilerde, bunun bir çok sebebi var oraya girmeyeceğim. Bu eğitimin eğitmeni olan Mustafa AYDINLI görüşlerimize değer verdiğini, fikirlerimizle bu işi birlikte yürütmemiz gerektiğini her daim söyleyerek ve yapılan eleştirilere sabırla/makul cevaplar vererek samimiyetini kanıtlamıştır. Kendisini de aşan durumların olduğunu, eğitimin bu şekilde bir içeriğe sahip olduğunu, kendi zamanından vererek bizlere bire bir sağlanan bilgisayar laboratuvarı benzeri ortamlarda konuyla ilgili destek vermeye hazır olduğunu, e-posta ile en geç 24 saat içerisinde dönüş yapacağını, ya çözeceğini ya da çözdüreceğini belirterek eğitimin amaçlarından biri olan yol gösterme kısmını başarıyla yapmıştır.
Eğitimin ilk gününde ısrarla vurgulanmasına rağmen, Selçuk Üniversitesi Bilişim Topluluğu sayfalarında gerekli yönlendirmeler yapıldığı halde çeşitli hatalardan dolayı bilgisayarlarına Android Studio kuramamış kişilere de eğitimin ikinci günü yaklaşık 14:30’a kadar bire bir destek verilmesi destek alan kişiler açısından takdire şayandır. Benim tavsiyem bundan sonraki süreçte eğitim isminin “Mobil Uygulama Geliştirmeye Teşvik Eğitimi-Teorik Kısım” değiştirilmesi(bu genel teşviğin 1 günde 4 saatte yapılması, akabinde oraya gelen kişilerle belirlenecek şartlarda uygulama yapılacağı belirtilmelidir) ve “Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi-Uygulama” şeklinde farklı bir etkinlik yapılmalıdır. Uygulamaya gelecek kişilerin belli şartları taşıması sağlanmalıdır. Ki buna benzer eğitimleri de yaptıklarını eğitmen Mustafa AYDINLI belirtmiştir, şahsen benim de olayı ilk algılayışım o şekilde olmuştur.
Yine projenin amaçlarından “15-30 Yaş arasındaki yazılım konusunda bilgi sahibi ve mobil yazılım geliştirmeye hevesli en az 30 gence ulaşma” konusunda eğitimin Konya ayağının başarılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü 29 yaşında birisi olarak yanımda 16 yaşında bir kardeşimle bu eğitime katıldığımdan hem gençliğimin gitmekte olduğunu bir kez daha anladım, hem de gençlerin konuya ilgisini çok yüksek buldum. Allah yardımcıları olsun.
Bu arada anlatımlar sırasında hiç sıkılmadığımı belirtmek isterim, olabildiğince rahat bir ortamda ilgili eğitim verilmeye çalışılmış fakat yukarıda belirttiğim çerçevede herkesin beklentisi farklı olduğundan hedeflediği 30 hevesli gence ulaşan eğitim, teşviğini yaparak görevini tamamlamıştır.
Bu yazdıklarımı da eğitmeniz raporunda kaynak olarak kullanabilir, her hakkı halkımızındır 🙂
Şimdi bana düşen, Android uygulama geliştirmeyi anlatan kaynakları okumak 😉
Bu eğitim bana bir şey kattı mı? Kesinlikle kattı, hem değerli bir eğitmen ile tanıştım, hem de yarınlarda yapacağımız uygulama eğitimi için gerekli sözü aldık.
Umarım eleştirdiğim konularda eğer mantıklıysa ve gerekliyse gerekli önlemler alınır.
Değerlendirmede eksik kalan ve eğitmen Mustafa AYDINLI’nın hatırlatması üzerine aşağıdaki kısım eklenmiştir:
Selçuk Üniversitesi'ne ait yüzlerce bilgisayarın bulunduğu merkeze Android Studio yüklenerek kullanılmasına İZİN VERİLMEMİŞ! O yüzden bu 3 günlük eğitimde yapılması planlanan uygulama eğitimi yapılamamıştır. Hatta eğitmen ve organizatör arkadaşlar çevredeki başka imkanları seferber etmeye çalışmış, bu çerçevede de Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nin bilgisayarlarını kullanma izni almıştır. Buradan bir kez daha bürokratik engellerin hevesli kişilerin heveslerini kursağında bıraktığına şahit olmaktayız. Bir kez daha idari kadrolarda bu tarz etkinliklerin önemini kavrayıp, ona göre tavır alacak kişilerin olması gerekliliği ortaya çıkmış bulunmaktadır.
Görüşlerim hakkında yorumlarınızı beklerim, özellikle etkinliğe katılanlar yorum yazarsa daha iyi olur.Sayfamda her türlü muhalif yorumu onaylarım, küfür ve hakaret olmadıkça…
Kolay Gelsin.
ASKON Konya’da MEVKA TeknoGirişim Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları’na katıldım
ASKON Konya’nın MEVKA TeknoGirişim Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları kapsamında 23 Ağustos 2023 Çarşamba günü ASKON Konya şubesinde>>>
Ağu
Matlab’da matrisin tüm elemanlarını belirli bir sayıdan nasıl çıkarırız?
Elimizde doğruluk oranlarının olduğu bir k matrisi olduğu varsayalım, bu matris içerisindeki tüm değerleri 1>>>
Şub
Matlab’ta iç içe döngüyle matris gezerek istediğimiz veriyi nasıl buluruz?
Başlık tam ifade eder mi bilmiyorum ama benim ihtiyacım olan şey 10 sütun, 1593 satıra>>>
Şub
A Review on Deep Learning-Based Methods Developed for Lung Cancer Diagnosis
Yüksek Lisans öğrencilerimden Türkan Beyza KARA’nın sunmuş olduğu “A Review on Deep Learning-Based Methods Developed>>>
Oca
İlk yabancı yazarlı ortak makalem yayınlandı
Birbirimizi hiç görmeden ve sesli olarak da hiç konuşmadan e-posta üzerinden tanışıp ortak bir çalışma>>>
4 Comments
Eki
Konya’da göz lazer ameliyatı oldum
25 yıldır takmakta olduğum ve kendisinden ayrılırken 6,5 numara olan gözlüğüme Konya’da göz lazer ameliyatımı>>>
Ağu
Tek kelimeyle beni nasıl tanımladılar?
YouTube üzerinden yapmış olduğum bir yoruma gelen yanıtta “…dürüst olun…” içeriğini görünce aklıma geçtiğimiz günlerde>>>
3 Comments
Ağu
Konya Akıllı Şehir HACKATHON’unda 3.olduk
Kısaca daha önceki yazımda bahsettiğim Konya Akıllı Şehir HACKATHON’unda 3.olduk. Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar>>>
1 Comment
May
Sentius ekibi olarak, Akıllı Şehir HACKATHON’una katıldık
Konya Akıllı Şehir HACKATHON’unda 3.olduk Konya Bilim Merkezi ile GDG Konya’nın düzenlediği Akıllı Şehir HACKATHON’una>>>
1 Comment
May
BİLMÖK 2022 için yazılmış gecikmiş bir yazı :)
Türkiye’nin en büyük öğrenci kongresi BİLMÖK 21-23 Mayıs 2022 günlerinde Konya’da Konya Teknik Üniversitesi’nin organizasyonuyla>>>
May
Genç Bakış Gazetesi’nden Beyzanur Polat’ın yaptığı haber…
Genç Bakış Gazetesi’nden Beyzanur Polat’ın yaptığı haber…>>>
Kas
Binary Sooty Tern Optimization Algorithms for solving Wind Turbine Placement Problem
Binary Sooty Tern Optimization Algorithms for solving Wind Turbine Placement Problem İndirmek için tıklayınız.>>>
Eyl
Konya Model Fabrika’yı Ziyaretim ve Konya Dijital Dönüşüm
“konya dijital dönüşüm” kelimesini Google üzerinden arattığım zaman Konya Model Fabrika‘yı keşfettim. 5 Ağustos 2021>>>
Ağu
Otomatlar, Biçimsel Diller ve Turing Makineleri – Dr. Emre Sermutlu – Cinius Yayınları
2020-2021 bahar yarıyılında Otomata Teorisi ve Biçimsel Diller dersini verirken kullanmam için Selçuk Üniversitesi Teknoloji>>>
Mar
4-6 MART 2021 ÇEVRİMİÇİ TÜBİTAK-2237-B PROJE EĞİTİMİ ETKİNLİĞİ KTÜ – TRABZON
Alanında dünyada öncü Prof. Dr. Yener EYÜBOĞLU, Prof. Dr. Asım KADIOĞLU, Prof. Dr. Nurettin YAYLI,>>>
Mar
ARDEB 1001 – 2020 Sonuçlarını Değerlendirme ve Yenilikler Toplantısı
>>>
Şub
2021 yılı içerisinde değerlendirilebilecek konferanslar
GLOBAL CONFERENCE on ENGINEERING RESEARCH online 2-5 June 2021 Abstract or Full Paper Submission: 2>>>
Şub
Sayfamda paylaştığım bütün Karikatürler silinmiştir
İsimsiz bir uyarı yorumuyla araştırdığım vakit gördüm ki bazı karikatüristler blog sayfalarında karikatür paylaşanlara dava>>>
Oca
MATLAB – Error: Functions cannot be indexed using {} or . indexing.
data = get(z9).OutputData{1}; satırında aşağıdaki şekilde hata vermekteydi. Error: Functions cannot be indexed using {}>>>
Oca
“ERASMUS+ Yüksek Öğretim” konulu seminer notları
“ERASMUS + Yüksek Öğretim” konulu seminer notları Dr. Öğretim Üyesi Kemal TÜTÜNCÜ hocam tarafından sunulan>>>
Oca